Home   ›   (Semi-)permanente make-up

Permanente make-up


Ben je iedere ochtend bezig om je wenkbrauwen en eyeliner bijwerken? Dit kan veel tijd in beslag nemen. PMU zorgt ervoor dat je hier geen omkijken meer naar hebt. Je kunt iedere dag de deur uit met sprekende, natuurlijke wenkbrauwen.

Altijd je make-up in orde

Zeker wanneer je van nature dunne of lichte wenkbrauwen hebt, kan het een klus zijn om steeds weer het pennetje erbij te pakken. Bovendien is het in de spiegel niet altijd gemakkelijk de vorm van je wenkbrauwen precies te maken zoals jij wilt. Ze kunnen van elkaar gaan afwijken, in plaats van dat ze gelijk zijn. Permanente make-up (PMU) biedt de oplossing.

PMU voor wenkbrauwen

Met PMU zorg je ervoor dat je wenkbrauwen altijd goed zitten. Met een kleine naald wordt pigment in een van de bovenste huidlagen ingebracht, de lederhuid. Bij Beauty & Browz Shape gebruiken wij hierbij de poedertechniek (ook wel powder brows). Het poedereffect in deze wenkbrauwen zorgt ervoor dat je wenkbrauwen er zacht en realistisch uitzien. Geen strakke of harde lijnen, maar juist natuurlijk resultaat. Hierdoor zal het amper opvallen dat je PMU draagt.

Wenkbrauwen die met PMU zijn aangebracht, zijn semi-permanent. Hiermee is PMU ook verschillend van een tattoeage, die wel permanent is. Doordat de inkt net onder de bovenste huidlaag wordt aangebracht, vervaagt het op den duur door natuurlijke huidvernieuwing. Gemiddeld blijft PMU ongeveer een jaar goed zitten. Wil je de PMU behouden, kun je het beste ieder jaar een touch-up nemen.

PMU voor eyeliner

PMU is niet alleen geschikt voor je wenkbrauwen. Ook rond je ogen kan een lijntje PMU aangebracht worden als permanente eye-liner. Hierbij brengen we een klein zwart lijntje aan net onder de eerste huidlaag, waardoor je permanente eyeliner krijgt die jouw ogen laat spreken.

Na de behandeling

PMU zit niet direct na de behandeling volledig goed. In veel gevallen is er een tweede behandeling nodig om de resultaten helemaal naar wens te maken. Bovendien ontstaat er eerst in de huid een herstelproces. Na het inbrengen van het pigment begint de huid zich te herstellen. Dit uit zich door middel van een korstje. Deze blijft ongeveer 30 dagen zitten. Het is belangrijk dat je dit korstje niet verwijdert, omdat dit ervoor kan zorgen dat je het pigment ook weghaalt. Nadat het korstje is verdwenen, zorgt het collageen in de huid ervoor dat het pigment iets minder zicthbaar is. Na 4 weken is de huid in de meeste gevallen weer hersteld. Dan kunnen we de intensiteit en vorm van de PMU goed zien en hier eventueel aanpassingen op maken.

Informatie vooraf

Geïnteresseerd in een PMU-behandeling? Er zijn een paar punten waar je op moet letten voor de behandeling:

– 48 uur voor de behandeling geen zonnebank

– 48 uur voor de behandeling geen gezichtsbehandelingen

– Bij zwangerschap raden we een PMU-behandeling af

– Bij het zetten van permanente eyeliner moeten de lenzen uitgedaan worden. Deze lenzen moeten ook 72 uur na de behandeling uitblijven.

– Net een botoxbehandeling in het gezicht achter de rug? Wij raden het gebruik van PMU af tot 14 dagen na deze behandeling

Nazorg

Achteraf is het belangrijk om op deze punten te letten:

– Probeer zo veel mogelijk de behandelde huid uit de zon te houden.

– 5 dagen niet naar de sauna en niet zwemmen.

– 3 dagen niet sporten (vanwege zweten).

– Je kunt 10 dagen geen make-up en crème gebruiken bij het behandelde gebied.

– Je kunt wimpers en wenkbrauwen 14 dagen na de behandeling niet verven.

– 72 uur na de behandeling kun je geen lenzen dragen.

– Je kunt 72 uur na de behandeling het beste niet douchen. Wil je toch even douchen, dep het gepigmenteerde gebied dan droog en raak het zo min mogelijk aan.

– Is de huid gezwollen? Dan kun je een ice-pack gebruiken. Let er wel op dat je hier een theedoek omheen doet en geen direct contact hebt met de (behandelde) huid.

Boek een behandeling

Ben je geïnteresseerd in een PMU-behandeling? Of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op, dan helpen we je graag verder.

Contact

Beauty & Browz Shape
Pastoriestraat 3

5241 TH Rosmalen

browzshape@outlook.com
0640715271
Instagram @browzshape